Radionice “Kreativno pisanje” i “Ko se boji gramatike?”

U Narodnoj biblioteci Budve će svakog utorka, počev od 5. februara biti u toku dvije radionice, obje za uzrast od 12 do 15 godina.

Utorkom u terminu od 15 do 17 časova radionicu “Ko se boji gramatike?” vodiće profesorica Sanja Vojinović za učenike uzrasta od VI do kraja IX razreda. Cilj rada je sticanje, proširivanje i utvrđivanje znanja iz svih gramatičkih disciplina na nov način, lakši i bliži učenicima od uobičajene školske prakse. Kroz dobro osmišljene, kreativne radionice učenici će doći do znanja i steći sposobnost i vještinu da ih primijene u usmenoj i pisanoj komunikaciji. Posvećenim angažovanjem i odgovornim učešćem u radu radionice " Ko se boji gramatike" , učenici će se tom "strahu" suprostaviti kvalitetnim, smislenim i pravilnim načinom pisanja i govorenja i vještinom javnog nastupa u kome će sve naučeno moći demonstrirati.


Radionica “Kreativno pisanje” koju vodi profesorica Zorica Joksimović održavaće se svakog utorka u terminu od 17 do 19 časova. Namijenjena je takođe učenicima uzrasta od VI do kraja IX razreda, a realizovaće se kroz segment afirmacije i doprinosa očuvanju riječi i izraza narodnog jezika našeg kraja i segment afirmacije djece romske nacionalnosti. Pored sakupljanja, bilježenja i prezentovanja legendi, anegdota, narodnih priča i pjesama, posjete znamenitim mjestima, od rječitih pojedinaca iz naroda prikuljaće i blježiti zanimljiva predanja. Kroz segment očuvanja narodnog jezika i jezičkog narodnog blaga ovoga kraja prikupljaće se i arhaizmi, stare riječi, izrazi i sintagme, koji su bili u upotrebi u prošlosti, a danas se gube iz svakodnevne komunikacije i njihovo mjesto zauzimaju tuđice. Cilj je pravljenje razlikovnog riječnika koji bi se promovisao u okviru svečanosti Dana Opštine. Kroz segment afirmacije djece romske nacionalnosti planirano je organizovanje poetske večeri romske književnosti sa pozivom jednog od književnika romske populacije.


Radionice su besplatne.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja