Uređuju zgradu Mjesne zajednice Stari grad i revitalizuju gradske česme

Opština Budva planira da u uređenje zgrade Mjesne zajednice u Starom gradu potroši 30 hiljada eura.

To piše u Planu javnih nabavki i jedna je od aktivnosti koju loklana uprava namjerava da realizuje u okviru uređenje kontakt zone i Starogra grada.

Ranije su Primorske novine objevile da se oko 200 hiljada eura namjerava da se potroši u uređenje starogradskog trga, sanaciju i restauraciju starogradskih vrata, kao i čišćenje bedema. Planom javnih nabavki predviđeno je da se utroši i 10 hiljada eura u revitalizaciju i uređenje gradskih česmi, koje su nekada postojale.

 

Foto: Miloš Ćetković

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja