Promocija knjige dr Miroslava Luketića „Zapisi iz Rusije“ na ruskom jeziku

Knjiga dr Miroslava Luketića „Zapiski iz Rossii“ (Zapisi iz Rusije) objavljena na ruskom jeziku biće promovisana u Narodnoj biblioteci Budve u holu Akademije znanja u subotu, 23. februara sa početkom u 19 časova. O knjizi će govoriti autor Miroslav Luketić i prevoditeljka Olga Nikanorova a moderatorka će biti Stanka Stanojević. Knjiga Zapisi iz Rusije na ruskom objavljena je u izdanju Narodne biblioteke Budve, Paštrovskog almanaha iz Budve i izdavačke kuće Štampar Makarije iz Beograda. Sponzor knjige je Turistička organizacija opštine Budva.

Veče i promociju upotpuniće muzički program, pa će posjetioci imati priliku da uživaju u zvucima gitare i ruskim pjesmama.
O knjizi Zapisi iz Rusije, u obraćanju autoru, godine 2004. akademik, dr Vlado Strugar je između ostalog zapisao: „A koliko si smireno besedio, bez jarosti i gneva pričao i o mučnim trenucima, odsudnim danima, i godinama neizvesnosti, to je poučno. Između dosta odlika Tvoje knjige tri ću izričito spomenuti:
Napisana je istoriografskim postupkom, u svemu po naučnom merilu; Napisana je književnom obdarenošću kao što roman slovi besedom, zaista da se svrsta u lepu književnost; Napisana je mudrim sjedinjavanjem odanosti zavičaju i ljubavi prema Rusiji.“

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja