Radionice utorkom u Crvenoj komuni u Petrovcu

Pored postojećih radionica u Budvi, Narodna biblioteka Budve pokrenuće još dvije radionice u Petrovcu za djecu uzrasta od 6 do 15 godina. Svakog utorka, počev od 5.marta u prostorijama Crvene komune u Petrovcu odvijaće se dvije radionice koje će voditi profesorica razredne nastave Ivana Kurtović. Radionica “Mala škola pismenosti” namijenjena je za učesnike uzrasta od šest do jedanaest godina i realizovaće se u terminu od 14 do 15 časova, dok će radionica za uzrast od jedanaest do petnaest godina pod nazivom “Čitam- zato znam!” biti održavana u terminu od 15.15 h do 16.15 časova.

“Mala škola pismenost” utorkom od 14 do 15 h ima cilj da putem asocijacija učesnici upoznaju nove riječi, bogate rječnik, kao i da raznovrsnim igricama glasova, slova, riječi stvaraju interesantne i neobične priče. Igrom uloga gradiće samopouzdanje za javne nastupe.


Na radionicama “Čitam – zato znam!” od 15.15 h do 16.15 časova svakog utorka sa učesnicima će na zanimljiv način pomoću raznih veb igrica i alata voditeljica radionice Ivana Kurtović raditi na bogaćenju rječnika, kao i na tome da na interesantan način učesnici dožive čitanje, knjigu i pisce, a biće motivisani i da osmišljavaju tekstove, priče i da usavršavaju usmenu i pismenu komunikaciju formalnog i neformalnog tipa.
Cilj radionica je razbijanje predrasuda u vezi sa gramatikom, te osposobljavanje učesnika da samostalno koriste veb alate u cilju istraživanja, nadograđivanja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju. Svim učesnicima pomenutih radionica bi bila ponuđena mogućnost samoevaluacije pomoću Plickers veb alata, koji je djeci vrlo interesantan.
Radionice u Crvenoj komuni koje organizuje Narodna biblioteka Budve su besplatne za polaznike.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja