Javni poziv za besplatan mentoring do 17. maja

Ministarstvo ekonomije Crne Gore objavilo je Javni poziv za pružanje standardizovane usluge mentoringa za mikro, mala, srednja preduzeća i preduzetnike koji se bave proizvodnjom i uslugom.

Usluge mentoringa sprovodi Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).


Ukupan budžet za realizaciju ove programske linije u sklopu Programa za unapređenje konkurentnosti privrede za 2019. iznosi 35.000,00€.

Prema podacima iz regiona u preduzećima koja su proteklih godina koristila uslugu mentorstva zabilježeno je kumulativno povećanje poslovne dobiti za 15% u odnosu na prethodnu godinu.
Zainteresovanim privrednicima u Crnoj Gori biće na raspolaganju stručno lice – mentor, koji će raditi direktno sa osnivačem ili odgovornim licem privrednog subjekta određeni broj sati.
Osnivač ili odgovorno lice privrednog subjekta i mentor zajedno proučavaju aktuelno poslovanje, analiziraju trenutnu situaciju, dijagnostifikuju razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj, sagledavaju potencijale za rast, te na osnovu konstatovanog stanja mentor i korisnik mentoring usluge pripremaju plan razvoja.

 

Pravo učešća imaju zainteresovani kandidati iz dvije kategorije:
1. Novoosnovani privredni subjekti - ne stariji od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva;
2. Postojeći privredni subjekti - koji posluju duže od 3 godine od dana objavljivanja Javnog poziva;

Usluga mentoringa je besplatna i ima za cilj pružanje podrške nesmetanom razvoju i ostvarivanju boljih rezultata privrednih subjekata, a poziv za predaju dokumentacije je otvoren do 17.maja 2019. godine.
Zainteresovani kandidati detaljne podatke mogu preuzeti sa sajta www.mek.gov.me ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom, kao i na web stranicama i u prostorijama biznis centara/ jedinica lokalne samouprave.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja