Kako se bira Počasni građanin Budve

Pred odbornicima u ponedjeljak naći će se predlog odluke o dodjeli nagrada Opštine Budva, kojim je precizirano i kako će se birati POčasni građanin Budve


"Javno priznanje “Počasni građanin opštine”, u vidu povelje, može se dodijeliti pojedincima posebno zaslužnim za afirmaciju i razvoj opštine.Počasnim građaninom opštine može se proglasiti lice koje je posebno zaslužno za razvoj vrijednosti demokratskog društva, istorijskog događaja i tradicije, položaja i ugleda opštine, njenog odnosa sa drugim gradovima i opštinama u zemlji i inostranstvu", navodi se u odluci u koju su "Primorske novine " imale uvid.


Predlog za proglašenje počasnim građaninom mogu podnijeti: 300 građana, udruženja građana, odbornik u Skupštini, predsjednik Opštine, organi državne vlasti, privredna društva i ustanove.


Predlog se podnosi u pisanoj formi sa detaljnim obrazloženjem uz prilaganje odgovarajućih dokaza koji potvrđuje navode iz obrazloženja.


"Postupak za dodjeljivanje zvanja “Počasni građanin opštine” sprovodi Komisija za dodjelu zvanja, kao povremeno radno tijelo Skupštine koju, na predlog Odbora za izbor i imenovanja, imenuje Skupština opštine iz reda istaknutih naučnih, privrednih, kulturnih i javnih radnika, predstavnika političkih partija ili NVO.Komisiju čine predsjednik i četiri člana.Komisija utvrđuje predlog Odluke o dodjeli zvanja “Počasni građanin opštine” i isti uz obrazloženjedostavlja Skupštini opštine na usvajanje.Povelju o zvanju “Počasni građanin opštine” potpisuju predsjednik Opštine Budva i predsjednik Skupštine opštine Budva, a uručuje je predsjednik Opštine Budva", navodi se u odluci.

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja