Rađenović o neodržavanju sjednice

Sjednica lokalnog palamenta, zakazana po hitnom postupku, koja je trebala da bude održana u utorak, prekunuta je nakon što nije izglasan dnevni red. Pred odbornicima se nasao Zaključak , inicijativa 12 odbornika iz redova Demokrata, GP Ura i Crnogorske, a kojim je trazeno poništenje Protokola o donaciji koji su zakljucili Marko Carević, predsjednik Opstine i turski investitor Habip Arikan. Uz obrazlozenje da je sjednica zakazana mimo Poslovnika, protiv izglasavanja dnevnog reda glasali su odbornici DF, DPS, SD i nezavisni odbornici Stevan Džaković i Goran Pejović.

Tom prilikom Blažo Rađenović, iz GP URA je izjavio:

"Na posljednjoj, i neodržanoj sjednici SO smo se mogli uvjeriti da OO DPS Budve, odnosno njihovi odbornici u lokalnom parlamentu i dalje obmanjuju javnost i manipulišu svojim biračima.

O njihovoj principijelnosti i bojkotu sjednica SO Budva (jer su javno izjavili na jednoj od prethodnih sjednica da neće dolaziti na iste dok im se ne izvini jedan od sekretara zbog upućenih uvreda) najbolje svjedoči postupak sa ove sjednice. Naime, ovog puta su odlučili da dođu svih dvanaset odbornika/ca, od kojih je jedna odbornica došla sa bolovanja i uz pomoć štaka.Dakle, na ovoj posljednjoj sjednici smo svjedočili tome da odbornici DPS-a dižu ruke zajedno sa odbornicima DF-a, koji su do juče za njih bili negatori države i nepoštovaoci tekovina 21 maja 2006-te, a čije su predsjednike partja prvo javno, a onda i zvanično osuduli za pokušaj državnog udara u kome je, navodno, planirano ubistvo njihovog predsjednika DPS-a i aktuelnog predsjednika Crne Gore.

Takav postupak nije iznenađenje nit je prvi, a ni poljednji koji dokazuje da je na njihovu pogubnu i unistiteljsku politiku stavljena tačka i ključ u bravu onog dana kada je potpisan sporazum o priznanju krivice sa šefom OKG, ili kako su ga od milošte zvali „kapom Budve“,Svetozarom Marovićem. Nadamo se da podignutu ruku odbornicima DPS-a Budve zajedno sa odbornicima DF-a neće pogrešno protumačiti ni „Sveti Petar“, kako ga je krstio jedan od poslnika iz ove odlazeće družine, ili pak možda su ostali vjerni starom Svetu pardon Svecu!"

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja