Trojičin dan obilježen u Budvi

Velikom litijom glavnim starogradskim ulicama proslavljen je Trojčin dan, zaštitnik grada Budve i Slava hrama Svete Trojice u Starom gradu.

Organizator ove tradicionalne duhovne proslave, koja se od 2000. godine, nakon pola vijeka pauze, ponovo obilježava je Crkvena opština Budve - Hram Svete Trojice u Starom gradu.
Svečani doček gostiju , koji su tradicionalno došli brodovima, organizovan je u gradskoj marini. Goste je dočekalo sveštenstvo a u programu je učestvovala Gradska muzika Budve.


Litija je započela od Hrama Svete Trojice a predvodili su je episkop Metodije.
Litija je prošla ulicama Starog grada do kružnog toka, zatim prema hotelu Avala do glavnog ulaza u Stari grad, pa prema hramu Svete Trojice.
Na prostoru između crkava održana je duhovna akademija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja