Realizovan projekat Signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu u Budvi

Turistička organizacija opštine Budva je u saradnji sa JU “Muzeji i galerije Budve” realizovala projekat Signalizacije i obilježavanja važnih građevina u Starom gradu i postavila moderne banere na 18 važnih građevina i trgova unutar istog.


Projektom je obuhvaćena signalizacija, dvojezično obilježavanje, sledećih građevina i trgova u Starom gradu: Trg pjesnika, Trg od soli, Vrata od Pizane, Citadela, Biskupski dvor, Trg palmi, Velja vrata, Gvozdena vrata, Muzej grada Budve, Vrata Pizanela, Bedemi Starog grada, Kula Gradenigo, Moderna galerija “Jovo Ivanović”, SD “Stefan Mitrov Ljubiša”, Gradski arhiv, Pjaceta kod kuće Čekrdekovića, Kula Brijeg od Budve i Piskara.

Turisti koji posjete Budvu će se sada na lakši načinupoznavati sa kulturno-iskorijskim vrijednostima Staroggrada, a projekat je od izuzetnog značaja i za njegov vizuelni identitet.Stari grad Budva, jedno od najstarijih naselja na Jadranu, prema istorijskim izvorima poznato je prije više od dvije i po hiljade godina, najznačajniji je dio budvanske rivijere. Pored neprocjenjive kulturno-istorijske vrijednosti, građevina, muzeja, bedema, tvrđava i crkava, svaki dio grada nudi mogućnost za kulturne programe, a svaki njegov trg je prirodna pozornica.

Projekat Signalizacije i obilježavanja građevina u Starom gradu jedan je od mnogih lijepih projekata koje Turistička organizacija opštine Budva realizuje ili podržava, a koji doprinose unaprijeđenju i poboljšanju turističke ponude grada.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja