Zvijezde Made in Montenegro

Koncert pod nazivom Zvijezde Made in Montenegro biće podržan večeras u crkvi Santa Marija, sa početkom u 21č. JU „Grad teatar“ realizuje koncert u saradnji sa Muzičkom akademijom Cetinje. Riječe je o koncertu crnogorskih umjetnika Luke Perazića (violina), Đine Perazić (klavir), Koste Popovića (violončelo) i Nataše Popović (klavir), koji će izvoditi kompozicije J.S.Baha, L.V. Betovena, C.Franka i D. Popera.


Luka Perazić je rođen 2001. u porodici muzičara. Sa osam godina je počeo da svira violinu, u klasi prof. Vilija Ferdinandija, u školi “Vasa Pavić”. Sa dvanaest godina je imao prvi nastup sa orkestrom, a prvi solistički koncert kao petnaestogodišnjak. Učestvovao je na velikom broju takmičenja u Srbiji, Italiji, Albaniji, Makedoniji, Češkoj i Velikoj Britaniji, gdje je osvajao uglavnom prve ili specijalne nagrade.


Đina Perazić je rođena 1997. u Podgorici, kao dio muzičke porodice. Svoje muzičko obrazovanje započela je sa šest godina, u klasi prof. Anke Asanović, u školi "Vasa Pavić". Stručnoj javnosti poznata je već od prvih nastupa i osvojenih nagrada na takmičenjima u državi i regionu, među kojima se ističe specijalna nagrada sa osvojenim maksimalnim brojem poena na X konkursu Euterpe, održanom u Bariju (Italija) 2008, prva nagrada na festivalu mladih pijanista u Šapcu (Srbija) 2009, kao i mnogobrojne zlatne lire sa državnih takmičenja, kako kao solista tako i u disciplini kamerne muzike. Osim učešća na koncertima klase, Đina je četiri godine zaredom učestvovala na “Klavierfestivalu”, koji je 2018. održan u sklopu velikog "Faust" festivala.


Kosta Popović je rođen 2000. godine u Podgorici. Sa šest godina upisuje nižu muzičku školu „ Vasa Pavić“ u Podgorici, odsjek violončelo, u klasi svog oca prof. Mladena Popovića. Tokom školovanja bio je učesnik mnogih koncerata i dobitnik velikog broja nagrada na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima u Italiji, Engleskoj, Albaniji, Srbiji i Crnoj Gori. Svoje sviranje na violončelu usavršavao je na seminarima kod poznatih pedagoga poput Aleksandra Rudina (Rusija), Viktora Uzura (SAD), Rafael Valfiša (Engleska) i na radionicama kamerne muzike kod profesora Petera Istvuda (Engleska), Tatjane Prelević (Njemačka), Dmitrija Prokofjeva (Rusija), Eve Feit i Reinhard Armledera (Njemačka). Takođe je sarađivao sa istaknutim dirigentima poput Daniela Glinera (Belgija) i Antona Martinova (Rusija-Francuska).
Nataša Popović je diplomirala klavir na Muzičkoj akademiji u Podgorici 1995. godine u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.Tokom studija dobitnik je Plakete Univerziteta Crne Gore kao i Decembarske nagrade iz oblasti umjetnosti. Ostvarila je veliki broj resitala na koncertnim podijumima u zemlji i regionu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja