Odlična naplata boravišne takse, a sezona loša

Ako je suditi po naplati boravišne takse , Budva se može pohvaliti odličnom sezonom. Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva zaključno sa 5.julom naplatila je 1.974.976 eura na ime boravišne takse, što je za gotovo 200 hiljada eura više nego u istom periodu lani.

To je za “Primorske novine “ saopštio sekretar za finansije i direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić (SDP) navodeći da su premašeni prošlogodišnji rekordni rezultati.


„Od ukupno naplaćenog iznosa 980.912 eura eura odnosi na naplatu boravišne takse za privatni smještaj. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 1.898.344 eura eura , od čega se 925.651 eura odnosi na fizička lica“, kazao je Odžić i dodao da boravišna taksa predstavlja prihod Nacionalne i Turističke organizacije Budve


Podsjetio je da će od početka juna na terenu timovi turističkih inspektora , ovlašćenih za kontrolu privatnog smještaja i naplatu boravišne takse.
„Planiranamo da kontrole u privatnom smještaju budu do kraja septembra, dok ćemo hotele kontrolisani tokom čitave godine. I pored velikih napredaka u naplati boravišne takse, prostor sive zone je još uvjek veliki, ali zajedničkim naporima lokalne i državne turističke inspekcije, trudićemo se da sivu zonu svedemo na minimum“, kazao je Odžić.


Podsjetio je da cijena boravišne takse ostala je nepromijenjena, a prihod od nje u promjeru 80- prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budve i Nacionalna turistička organizcija.
Turistička organizacija Budve dominantni priliv očekuje od naplate boravišne takse i njen budžet za ovu godinu biće čak 3.5 miliona eura.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja