HDL počeo da gradi supermarket na dobru crkve Sveta Petka

Podgorička kompnaija Hard Diskont Laković (HDL) započela je pripremne radove na gradnji supermarketa na zemlji Mitropolije crnogorsko primorske - dobru crkve Sveta Petka na zaobilaznici, pored gradske kapele. Početak radova kompanija je prijavila Ministarstvu održivog razvoja, što je i objavljeno na zvaničnom sajtu ovog vladinog resora.

Prethodno, Opština Budva zaključila je ugovor o izmirivanju komunalija sa Mitropolijom crnogorsko primorskom i trgovačkim lancem Hard Diskont Laković, koji su kešom platiti 414 hiljada eura na ime gradnje prve faze poslovno - stambenog objekata na crkvenoj parceli.


Podsjećamo, HDL je na dvije decenije zakupio crkvenu zemlju i investitor je izgradnje poslovnog centra u kome će biti veliki supermarket i šoping centar. Riječ je o prvoj fazi, kojom je predviđena gradnja objekta sa prizemljem i prvim spratom što je ukupno 2.970 kvadrata bruto građevinske površine, dok u podrumu će biti smještene garaže i tehničke prostorije ukupne površine od 2.134 kvadrata.


HDL je početkom novembra prošle godine dobio zeleno svjetlo od Skupštine opštine, tijesnom većinom glasova, pošto je došlo do razmimoilaženja unutar vladajuće koalicije da može kupiti za 154 hiljada eura 483 kvadrata opštinske zemlje. Prethodno je kupio i nekih 70 kvadrata od privatnika.
Da se opštinska imovina proda HDL - u na žučnoj skupštinskom zasijednju glasalo je 11 odbornika i to šest iz redova DF, tri iz Crnogorske i dva nezavnisna odbornika, dok su protiv bili osam odbornika iz redova Demokrata i odbornica URA/ SDP.


U aprilu je zvanično pred notarom zaljučen ugovor između HDL-a i Mitropolije o 20 - godišnjem zakupu zemlje. Takođe, tada je i notarskim ugovorom Hard Diskont Laković poklonio 558 kvadrata kupljenih od Opštine i privatnika, Mitropoliji crnogorsko primorskoj koja je time postala vlasnik cjelokupnog zemljišnog kompleksa.
Glavna gradska arhitektica dala je u februaru saglasnost na idejno rješenje poslovno stambenog objekta kojim, su predviđene dvije faze izgradnje - “I faza” gradnja suterena , prizemja i prvog sprata, a druga faza, ukoliko bude relizovana predviđa gradnju II,III,IV i V sprata sa ukupno 59 stambenih jedinica.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja