Prava putnika u pomorskoj plovidbi

Vlada je juče utvrdila Predlog zakona o pravima putnika u pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi s Izvještajem sa javne rasprave.

"Ovim aktom se uređuju prava putnika u pomorskoj i unutrašnjoj plovidbi u slučajevima otkazivanja i kašnjenja putovanja u polasku i kašnjenja putovanja u dolasku, zabrana diskriminacije lica sa invaliditetom i lica smanjene pokretljivosti obzirom na uslove prevoza koje nudi prevoznik kao i pravo tih lica na pomoć kada putuju morem ili unutrašnjim plovnim putevima i obaveza pružanja informacija putnicima, žalbena procedura i opšti uslovi sprovođenja. Uvodi se i novi Inspektor za pomorsku privredu čiji se inspekcijski nadzor isključivo odnosi na kontrolu privrednih subjekata i njihovih aktivnosti u pružanju usluga putnicima u pomorskom i unutrašnjem saobraćaju", navodi se u dokumentu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja