Radionice kreativnog pisanja u Narodnoj biblioteci Budve

Radionice kreativnog pisanja "Gumno - izvor narodnog govora budvanskog kraja" biće tokom novembra i decembra održavane u Narodnoj biblioteci Budve. Naime, termin održavanja prve radionice pomjeren je za četvrtak, 7. novembar u periodu od 14 do 16.30 časova, a potom će sve naredne radionice biti realizovane utorkom u terminu od 17 do 20 časova.

Radionice kreativnog pisanja na temu "Gumno - izvor narodnog govora budvanskog kraja" organizuju Narodna biblioteka Budve i NVO Talas u cilju očuvanja i afirmacije narodnog predanja i tradicije budvanskog kraja. Radionice su namijenjene učenicima osnovnih škola, a vodiće ih prof. Zorica Joksimović utorkom u terminu od 17 do 20h. Kao i do sada, radionice će biti realizovane u prostoru čitaonice Narodne biblioteke, a planirana je i posjeta nekim od lokaliteta.
Prva radionica počinje u četvrtak 7.novembra u period od 14 do 16.30 časova.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja