Podijelimo teret

Podijelimo teret

U septembru, od 25.000 domaćinstava koja su stekla pravo da se priključe akciji PODIJELIMO TERET i potpišu protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, oko 7.000 je to pravo i iskoristilo. Pravo da potpišu protokol po povlašćenim uslovima u oktobru steklo je 20.000 potrošača - saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore.

Pravo da potpišu povlašćeni protokol u oktobru, imaju sva domaćinstva koja su platila svoj junski račun do 31. jula, julski do 31. avgusta i avgustovski do 30. septembra. Prilikom potpisivanja protokola potrebno je odmah uplatiti  prvu ratu u iznosu od 20 eura, na blagajni lokalne jedinice Snabdijevanja. Do 31. oktobra, mora se platiti septembarski račun, kako bi protokol bio validan. Na dan potpisivanja protokola, obustavlja se dalji obračun zatezne kamate na dug.

 

Uslijed velikog interesovanja domaćinstava koja iz nekog razloga nisu ispunila uslove za priključenje akciji do sada (kasnili sa uplatama, uplaćivali manje iznose, nisu bili u Crnoj Gori određenog dana i sl.),  EPCG je omogućila svim domaćinstvima da se priključe akciji u oktobru, uz uslov da u oktobru imaju uplaćena kumulativno tri računa (junski, julski i avgustovski) bez obzira kada je uplata izvršena. To znači da se u oktobru mogu npr. uplatiti sva tri računa odjednom, ili ako domaćinstvo ima uplaćen već jedan ili dva, potrebno je da se doplate preostali računi. Mehanizam potpisivanja protokola za ovu grupu potrošača je uspostavljen na način da prvo treba da izvrše neophodne uplate računa kako bi ispunile uslov kumulativa tri računa (jun, jul avgust) i dan nakon uplate posjete lokalne jedinice Snabdijevanja kako bi potpisali protokol i na blagajni lokalne jedinice Snabdijevanje uplatili prvu ratu od 20 eura. Takođe, da bi protokol bio validan, obaveza je i ove grupe potrošača da septembarski račun plate do 31. oktobra. Ukoliko potrošači kumulativnu uplatu ili razliku koja im nedostaje da se priključe akciji izvrše 31.10.2013., samo i isključivo tim potrošačima će biti omogućeno da sklope protokol 01.11.2013., uz uplatu  prve rate u iznosu od 20,00 € na dan 01.11.2013. g.  prilikom sklapanja Protokola.

 

Svi potrošači koji žele da potpišu Protokol po povlašćenim uslovima, a koji su prethodno imali potpisan Protokol po standardnoj proceduri i redovno izmirivali svoje obaveze po protokolu (rata plus tekući račun) za jun, jul i avgust, to takođe mogu uraditi u oktobru, na način što se stari protokol raskida, a potpisuje novi. 

 

Takođe, svi potrošači koji su stekli uslov da se priključe akciji „Podijelimo teret“ koji su u međuvremenu utuženi, ili im je stigla tužba za izmirenje duga, mogu sklopiti Protokol po povlašćenim uslovima. Nakon sklapanja Protokola tužba će biti povučena.

 

Ukoliko su neki potrošači isključeni ili će biti isključeni u toku oktobra, priključuju se tako što su u obavezi da uplate junski, julski i avgustovski račun i priključnu taksu, odnosno svi potrošači koji su isključeni u prethodnom periodu, stiču pravo da se priključe tako što će uplatiti tri računa prije isključena, kao i sve račune - paušal koji im je obračunat do oktobra mjeseca - kaže se u saopštenju.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja