Crna Gora na sajmu kongresnog turizma „Conventa“ u Ljubljani

Predstavnici Kongresnog biroa pri Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore prethodna dva dana učestvovali su na specijalizovanom događaju kongresne industrije “Conventa”, koji se održava 22. i 23. januara u Ljubljani.

Riječ je o jednom od najznačajnijih regionalnih događaja kongresne industrije, koji okuplja značajan broj aktera turističke privrede, kongresnih biroa i hosted bayera, kao i vodećih ljudi u MICE industriji.

Predstavnici Crne Gore, za zainteresovane kupce (hosted buyer) održali su prezentacije ponude Crne Gore za kongresni turizam i upoznali su ih sa unaprijeđenim hotelskim kapacitetima, boljom avio povezanošću i mogućnostima za organizaciju događaja koje nudi naša zemlja.

Crna Gora je rastuća destinacija na listi najpopularnijih destinacija za poslovni turizam. Iz godine u godinu tražnja je sve veća, shodno brojnim prednostima, na prvom mjestu otvaranju novih hotela kategorije 4 i 5* koji raspolažu potrebnim sadržajima i najsavremenijom opremom, mediteranskoj klimi, nesvakidašnjoj prirodi, mogućnostima za organizaciju nezaboravnih izleta, kao i činjenici da je na oko svega dva sata leta udaljenosti iz većine evropskih centara.

Za našu destinaciju razvoj ovog vida turizma posebno je važan sa aspekta produženja sezone i generisanja većih prihoda od turizma, naročito imajući u vidu činjenicu da se poslovna putovanja realizuju u periodu van glavne turističke sezone, te da turista na poslovnom putovanju troši značajno više od prosječnog turiste.

Ovogodišnji sajam okupio je sto trideset predstavnika MICE industrije iz cijelog svijeta. Pored NTOCG, svoju ponudu predstavljaju HG „Montenegro Stars“, „Regent Porto Montenegro“, „Dukley hotels & resorts“, „Blue Kotor Bay Premium Resort“ i hotel „The Chedi Luštica Bay“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja