Minimalna potrošačka korpa u Crnoj Gori za januar 2020. godine

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za januar 2020. godine, kako navode iz MONSTAT-a iznosila je 647,0 eura.

Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 271,5 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 375,5 eura.
Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u januaru 2020. godine, u odnosu na decembar 2019. godine, zabilježila je rast od 0,05%.
Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u januaru 2020. godine u odnosu na decembar 2019. godine, zabilježili su rast od 0,1%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na decembar 2019. godine, ostali na istom nivou.


Ostaje da se vidi da li zaista četvoročlana porodica može sa 271 eura se prehraniti .

 

foto: Jugoslav Belada

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja