JP Morsko dobro dobilo sve saglasnosti na Idejno rješenje nastavka šetališta na Jazu

Radovi na II fazi kreću na jesen

Nakon što je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobromCrne Gore uradilo Idejno rješenje za nastavak izgradnje šetališta na Jazu (faza II), na isto je dobijena saglasnost Glavnog gradskog arhitekte. Trenutno je u toku izrada Glavnog projekta, nakon čega će se pristupiti izboru izvođača radova.


Nastavak šetališta će se prostirati obalnim zidom ispodkatastarske parcele 70 K.O. Prijevor I do zapadnog kraja plažeJaz na katastarskoj parceli 96 K.O. Prijevor uz rijeku, dužinecca 226 metara i ukupne površine 1050m2. Za posaoprojekovanja je izdvojeno 15.550,00 €.


Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je u Planu korišćenja sredstava za 2020. godinu predvidjelo i 208.000,00 € za izvođenje radova na II fazi, a ukoliko se tenderska procedura završi uspješno, iste možemo očekivatina jesen tekuće godine.

Nastavak staze treba da bude popločan istim prefabrikovanim betonskim pločama u crvenoj boji uz prateće osvjetljenje, hortikulturu i parkovski mobilijar, a planirano je i poločavanje manjeg trga uz samu rijeku.Podsjećamo da su radovi na popločavanju i uređenju prve faze šetališta duž budvanske plaže Jaz završeni u potpunostikrajem marta tekuće godine. Dužina prve faze iznosi 380 metara, a staza je obogaćena novim stubovima javne rasvjete, led osvjetljenjem šetališta i plaže, parkovskim klupama iprimorskim borovima. Javno preduzeće je u prvu fazu radovauložilo 162.000,00 €.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja