Turizam na respiratoru: Regionalni eksperti dali procjene za sezonu pred nama

Turizam kao jedna od privrednih grana koja najviše puni budžete zemalja regiona, najugroženija je privredna grada usljed pandemijske krize.

Procjene Svjetske turističke organizacije (WTO) su da će pad globalne turističke privrede, koja generiše preko 10% svjetskog BDP-a, ove godine iznositi nevjerovatnih 70%, sa procenom da će potpuni oporavak ovog sektora uslijediti tek 2023. godine.

Neki od vodećih eksperata iz javnog i privatnog sektora Hrvatske, Crne Gore i Srbije sinoć su dali prve procjene za sezonu pred nama na prvom regionalnom panelu poz nazivom „Turizam na respiratoru“ koji je u okviru međunarodne onlajn konferencije „EXIT Strategy“ u organizaciji EXIT festivala pratilo preko 20.000 ljudi. Po mišljenju svih učesnika neophodna je snažna podrška država ovom sektoru, bez koje će gotovo zasigurno doći do masovnih bankrota i

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja