Porto donirao tehničku opremu vrijednu 2000€ Fakultetu za Mediteranske poslovne studije u Tivtu

Porto donirao tehničku opremu vrijednu 2000€ Fakultetu za Mediteranske poslovne studije u Tivtu

Predstavnici kompanije Adriatic Marinas - Porto Montenegro danas su na Fakultetu za Mediteranske poslovne studije u Tivtu svečano donirali tehničku opremu vrijednu 2000 eura. Saradnja između Porto Montenegra i ove obrazovne institucije traje već pet godina, a ovo je prva donacija materijalnog tipa.

Naglašavajući saradnju sa kompanijom Adriatic Marinas, profesor Fakulteta za Mediteranske poslovne studije u Tivtu, Nikola Vukčević rekao je da je ovo samo jedan od aspekata po kojima se ta saradnja realizuje: „Kompanija je našem fakultetu donirala tehničku opremu u vidu štampača, skenera, laptop računara i projektora. Ovo je za sada prva donacija tog tipa, ali je bitno da istaknemo da će ih u budućnosti, po njihovim  riječima biti još mnogo. U prethodnom periodu to nisu bile klasične donacije, već je saradnja bila u vidu gostovanja stručnjaka iz privrede, odnosno njihovih rukovodilaca i eksperata koji su dolazili u kompaniju i koji su u par navrata održali gostujuća predavanja našim studentima“, kazao je Vukčević a prenosi Radio Tivat.

Radi se o jednoj simboličnoj donaciji, kazao je pr kompanije Danilo Kalezić ističući da je na molbu Fakulteta i listu prioriteta, koja je podrazumjevala čitav niz novih savremenih tehničkih uređaja za olakšavanje nastave, kompanija  izašla u susret i obezbjedila donaciju ovog tipa: „ U pitanju je samo dobar nastavak saradnje sa obrazovnim insitucijama grada Tivta, konkretno sa Fakultetom ćemo priču nastaviti u vidu saradnje kroz nekoliko novih projekata za sljedeće tri godine, kroz još nekoliko donacija, ali i kroz projekat svjetske banke u koji će Fakultet ući sa svojim predlogom, a koji ćemo mi podržati ukoliko zadovoljimo sve kriterijume u njegovoj koncepciji i pisanju. Želim da napomenem da se otvara novi hotel „Regent“ u Porto Montenegru koji će zapošpljavati novih 150 ljudi mahom iz Tivta i Crne Gore što predstavlja dobru šansu za studente ovog fakulteta da apliciraju na različite pozicije, ljetnje poslove ili stalne poslove. Važno je i da buduće generacije znaju da će i hotel koji se završava 2014. godine imati velike potrebe za dobrim kadrom, kadrom u posebno uslužnim djelatnostima i kao luksuzan hotel, vrhunskom servisu prema mušterijama ili konzumentima“, istakao je Kalezić.      

Buduća saradnja između fakulteta i Porto Montenegra realizovaće se u vidu projekata koji se odnose na nautički turizam, a koji će se finansirati od strane svjetske banke, rekao je saradnik u nastavi Fakulteta za mediteranske poslovne studije, Oto Iker: „Na sastanku koji je održan u Tivtu, predstavnici ove dvije institucije koje su jako značajne za Tivat razgovarali su o budućim projektima. Njihova zajdnička, odnosno strana koja se dodiruje jeste nautički turizam i u tom dijelu su zaključili da treba da bude težište njihovog daljeg rada i zajedničke saradnje“, rekao je Iker.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja