Od janura skaču računi za vodu

Od janura skaču računi za vodu

Osim uvođenja ekološke takse, kao jednog od načina vraćanja milionskog kredita uzetog za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda u naselju Vještica, svakako najinteresantnije je to kako će se to odraziti na "džep" građana.

Naime, 2014. Opštini na naplatu stiže rata kredita od šest miliona eura, kako su Primorske novine ranije pisale, 1.5 miliona eura biće obezbijeđeno kroz naplatu ekološke takse, isto toliko iz budžeta od komunalija, dok će tri miliona eura vraćati građani.

 

Kako saznajemo, gradski vodovod planira da postojeću distributivnu nadoknadu sa 1.9, poveća na sedam eura, dok je u planu uvođenje i ljetnje i zimske tarife, od 1.8 eura odnosno 1.2 eura po kubiku.

 

Imajući u vidu da već 2014. Opština Budva na ime kredita za izgradnju postrojenja za tretman otpadnih voda mora izmiriti šest miliona eura, pollivinu troškova će snositi građani, upravo kroz plaćanje računa.

 

“Pred nama je period kada ćemo pristupiti priključenju kanalizacionog sistema na postrojenje za preradu otpadnih voda sa čime ćemo, pored kvalitetnog vodosnabdijevanja, umnogome poboljšati životne uslove u našoj opštini. Zato moramo biti svjesni da svaki razvoj ima i svoju cijenu. Ovo će prouzrokovati povećanje cijene vode, a i distibutivne nadoknade oko 7 eura, kako sav teret ne bi pao na one koji redovno troše vodu. U želji da rasteretimo stalne stanovnike naše opštine planiramo da uvedemo ljetnju od 1.8 eura i zimsku od 1.2 eura tarifu kako bismo rasteretiri kako privatna lica tako i privredu, prije svega hotele I ugostiteljske objekte u zimskom periodu kada su prihodi od turizma znatno umanjeni”, kazao je Medigović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja