Rotarijanci prikupili sredstva za slabovidu djecu

Tradicionalno veče Rotari kluba Budva, Ladies night, održano je u subotu u hotelu "The Queen of Montenegro" sa ciljem da nabave pomagala za desetoro slabovide djece iz svih krajeva Crne Gore, do kojih su došli uz pomoć oftalmološkog odjeljenja dječje klinike pri KBC-u.

Pokretač akcije, član Rotari kluba Budva, Predrag Milašević, kazao je da je smisao Rotari pokreta pomoći drugima.

"Sva djeca koja su prijavljena biće opskrbljena pomagalima. Najskuplje pomagalo koje se traži sada od nas je elektronska lupa koja košta 770 eura", dodao je Milašević a prenosi Radio Budva.

"Slabovida djeca imaju male šanse za izlječenje, ali sa ovim pomagalima oni će moći i da čitaju, da se snalaze u prostoru, gledaju televiziju", kazala je doktorica Nataša Jovović iz KBC-a.

Na večeri je prikupljeno više od 3 hiljade eura, što je dovoljno za nabavku osam pomagala, no rotarijanci, u duhu svojih aktivnosti, će ovu akciju realizovati sve dok svako slabovido dijete u Crnoj Gori ne dobije odgovarajuće pomagalo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti

Email obaveštenja

Prijavite se na naša email obaveštenja