Formirana Nacionalna komisija za kontrolu bolovanja

Vlada Crne Gore na današnjoj sjednici donijela je odluku da na predlog Ministarstva zdravlja formira Nacionalnu komisiju za kontrolu privremene spriječenosti za rad.

Zadatak novoformirane Komisije na čijem čelu je potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu dr Srđan Pavićević je da izvrši identifikaciju i izradi analizu problema i uzroka zluopotrebe bolovanja, utvrdi prioritete i efikasne mjere i metode na planu razvoja i jačanja politika u ovoj oblasti, kao i predlaže mjere za unapređenje regulatornog i institucionalnog okvira u oblasti adekvatne kontole privremene spriječenosti za rad.

Komisija, koju pored dr Pavićevića čine i ministar zdravlja, dr Vojislav Šimun, ministarska rada i socijalnog staranja Naida Nišić, ministar finansija Novica Vuković, ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj, ministar za ljudska i manjinska prava Fatmir Đeka, ministar pravde Andrej Milović, kao i direktor Fonda za zdravstveno osiguranje dr Vuk Kadić, savjetnica predsjednika Vlade za ekonomsku politiku Milena Milović i predstavnici Privredne komore,Unije poslodavaca, Unije slobodnih sindikata te Saveza Sindikata Crne Gore sastajaće se jednom kvartalno, a po potrebi i češće, u cilju realizacije zadataka i obaveza preuzetih formiranjem ovog radnog tijela.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti