NASA objavila fotografije: Virus korona "očistio" vazduh u Kini

Satelitski snimci pokazuju drastičan pad nivoa zagađenja iznad Kine koje je "barem djelimično" izazvano smanjenjem privredne aktivnosti zbog korona virusa, objavila je američka svemirska agencija NASA.


Mape NASA-e pokazuju koliko je nivo nitrogen dioksida manji ove godine u poređenju sa istim periodom lani, prenosi BBC.

 

Smanjenje zagađenja poklapa se sa rekordnim smanjenjem aktivnosti fabrika u Kini pošto su proizvođači obustavili rad da bi se spriječilo širenje virusa.

Naučnici NASA-e kažu da je smanjenje nivoa nitrogen dioksida koji izazivaju motorna vozila i industrijska postrojenja, najprije uočeno u Vuhanu, žaristsu virusa, ali da se potom proširilo na ostatak zemlje.

NASA primijećuje da smanjenje zagađenja vazduha koincidira sa restrikcijama uvedenim za transport i poslovne aktivnosti pošto je više miliona ljudi poslato u karantin.

U Kini je potvrđeno skoro 80.000 slučajeva oboljelih od korona virusa, a uvedene su stroge mjere kako bi se spriječilo njegovo širenje.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti