Kako da lencuni ostanu suvi i osvježavajući sa malo bebi pudera ovog ljeta

Kako da lencuni ostanu suvi i osvježavajući sa malo bebi pudera ovog ljeta

Ovo je jedna od onih stvari u ljetu koje ne možemo podnijeti, da je prevruće u krevetu. I definitivno dovodi do dosta neprospavanih noćnih sati.

Jednostavno poprskajte malo bebi pudera po posteljini tačno kada zatežete i pripremate posteljinu (ili prije nego što se vi spremite za krevet).

Pitali smo bokeške domaćice i za druge savjete i evo šta su nam odale:

 

Soda bikarbona je odlična za čišćenje šporeta, roštilja, takođe ako vam je dijete obogatilo bijele zidove svojom trenutnom inspiracijom, ne morate odmah da krečite. Vlažnom krpom nanesite malo sode bikarbone i lagano utrljajte tragove i sve će nestati.

Pola čaše sode bikarbone sa sirćetom usutih u odvod na sudoperu će vrlo brzo odčepiti svu prljavštinu.

Takođe odlično čisti velike staklene površine u modernim tuš kabinama u kombinaciji sa običnim sunđerom.

Kristal se najbolje čisti mješavinom četvrt alkohola i tri četvrt vode. Jedna domaćica preferira vodku koja joj ostaje od ruskih gostiju, vjerovali ili ne.

Pasta za zube (ona bijela je najbolja) je odlična za čišćenje onih užasnih krugova od čaša na drvenom namještaju, a i manje tragove ogrebotina na linoleumu čini da postanu praktično nevidljivi samo ako se dobro utrlja suvom krpom.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti