Akcija spašavanja kod Mamule

Akcija spašavanja kod Mamule

 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Sektora granične policije, Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije su juče, 27. avgusta 2013. godine, uz svesrdnu pomoć građana Z.C. i A.I. iz Herceg Novog, realizovali akciju spašavanja više lica, iz akvatorijuma Jadranskog mora u blizini ostrva Mamula.

Naime, službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi – Odjeljenja granične bezbjednosti pomorske policije su, juče oko 15,50 časova, obaviješteni od strane građana, da je u akvatorijumu mora u blizini ostrva Mamula, usljed loših hidrometeroloških uslova došlo do prevrtanja i potapanja barke u kojoj se nalazilo više lica.

 

Policijski službenici Stanice granične pomorske policije Herceg Novi su odmah po zaprimljenom obavještenju isplovili službenim plovilom na lice mjesta gdje su na pristanu ostrva Mamula zatekli više lica i to M.Đ. (62), V.Đ. (33), S.Đ. (28), A.Đ. (36) i petoro djece uzrasta od tri do osam godina, dok se plovilo koje su koristili nalazilo potopljeno na udaljenosti od 20 metara.

 

U akciju spašavanja su se uključili i građani Z.C. i A.I. sa svojim plovilom.

 

S obzirom da plovilima nije bilo moguće doći do pomenutog pristana, zbog loših vremenskih uslova, evakuacija ugroženih lica izvršena je pojedinačno za svako lice, gdje je znatnu pomoć policijskim službenicima prilikom akcije spašavanja pružio građanin A.I., na način što je nakon što je doplivao do ugroženih lica, uz pomoć pojasa za spašavanje, evakuisao jedno po jedno lice do službenog policijskog plovila.

 

Nakon bezbjednog evakuisanja svih devet lica, lica su ukrcana na službeno policijsko plovilo i bezbjedno transportovana do pristana u Žanjicama.

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti