Baštrica i Klać osvojili medalje na evropskom prvenstvu

Na džiudžicu prvenstvu Evrope održanom prošlog vikenda u Bukureštu, takmičari reprezentacije Crne Gore i džiudžicu kluba NE WAZA iz Budve ostvarili su izuzetan sportski rezultat.

U disciplini jiujitsu, kategoriji Master 1, +85kg Đorđe Klać je postao vicesampion Evrope, dok je Nikola Baštrica osvojio bronzanu medalju.

U izuzetnio teškoj konkurenciji, imali su 7 ukupno mečeva, protiv takmičara jz Rumunije, Francuske i Moldavije.
 
Ovo je ujedno i istorijski uspjeh za budvanski borilački sport, obzirom da su u pitanju prve medalje ikad osvojene na kontinentalnom prvenstvu u punokontaktnim borilačkim sportovima, u seniorskoj konkurenciji.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti