Budva domaćin najvećeg evropskog bokserskog spektakla

Budva će u periodu od 6. do 15. oktobra biti domaćin prvog Evropskog Kupa u boksu za seniore na kome će nagradni fond za boksere biti čak milion dolara, a koji finansira Svjetska bokserska federacija.

Tim povodom danas je predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović održao koordinacioni sastanak kojem su prisustvovali: Franco Falcinelli, glavni supervizor Evropskog kupa, Ria Ramnarine, generalna sekretarka EUBC, Maxim Certicovtev, član takmičarske komisije EUBC, Dragoljub Radović, menadžer takmičenja, Aleksandar Klemenko, predsjednik Bokserskog saveza Crne Gore, Davor Dokić, predsjednik BK Budva, Marija Čivović, generalna sekretarka BSCG, Nataša Mitrović, menadžerka Mediteranskog sportskog centra, Nikola Ružić, trener BK Budva i selektor reprezentacije Crne Gore.

Evropski Kup biće i velika šansa za crnogorske boksere da pokušaju sebe da nametnu među seniorskom elitom Evrope.

Kup je ujedno i najveća sportska manifestacija tog ranga ikada organizovana u Crnoj Gori. Svečano otvaranje i eliminacione borbe odvijaće se u Mediteranskom sportskom centru Budva, dok je spektakularno finale planirano ispred Starog grada kao i veliki muzički koncert i vatromet koji će biti poklon gradu.

Ovo će ujedno biti i vrhunska promocija Crne Gore i Budve kao grada boksa.

Ovom prilikom, upriličen je prijem za Strahinju Mrdaka, člana BK Budva, koji je na Evropskom prvenstvu za školarce (uzrast 13 i 14 godina) održanom u Sloveniji od 15. do 26. avgusta, osvojio bronzanu medalju kategorije do 42kg u kojoj je bilo 21 bokser. On je u osmini finala pobijedio Karla Kneževića iz Hrvatske, zatim u četvrtfinalu Mariosa Zervidisa iz Grčke i u polufinalu je poražen podijeljenom odlukom sudija od Serhia Artemenka iz Ukrajine koji je osvojio zlatnu medalju.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti