Uskoro počinje regionalna Triglav Jadranska liga. Kako se pripremaju Budva, Primorac i Jadran

Za dvanaest dana počinje regionalna Triglav Jadranska liga, pa smo sumirali šta su tri naša najveća vaterpolo kluba uradili do sada.

Crnogorski šampion, Budva M-Tel se pojačala na centarskoj liniji sa Franom Paškvalinom iz riječkog Primorja, a došla su i dva američka reprezentativca Džošua Samjuel i Metju De Trejn. Prošlogodinja dva bitna igrača Vukčević i Kruzija su otišli u Zvezdu, odnosno Brešu.

Dva pojačanja iz Primorca Nikola Marković i Miljan Popović su još uvijek neizvjesni iako uveliko treniraju sa ekipom. Da napomenemo mladi igrači su raskinuli ugovore sa Primorcem zbog neisplaćenih zarada. Ipak kotorski klub je uložio žalbu tvrdeći da je klub ispunio sve finansijske obaveze.

Savez po ovom pitanju katastrofalno sporo reaguje jer su ipak u pitanju lideri mladih generacija, 21godišnjaci, koji su učestvovali na finalnom turniru Svjetske lige, a još uvijek, 10 dana prije početka prvenstva, se ne zna da li će uopšte igrati.

Što se tiče nekih zvučnih pojačanja, kako je u upravi kluba rečeno "Primorskim novinama" namjerno ove sezone nisu dovodili veća pojačanja, jer kako je pojašnjeno, očekuju da u prvi tim "ubace" i pet juniorskih reprezentativaca koji treniraju u klubu, a nedavno su osvojili evropsko zlato o čemu smo pisali ovdje.

 

U kotorskom Primorcu se jednako pripremaju za novu sezonu. Novi član bivšeg prvaka Evrope je srpski centar Nikola Nikolov, koji je nekad nastupao za beogradski Partizan. Nikola Murišić je obnovio ugovor, prvotimac Jadrana Đorđe Tešanović dolazi u Kotor, a iz kluba u Monpelje odlazi Nikola Sutić.

Rukovodstvo kotorskog kluba je, potvrđujući spremnost da vrati kvalitetan stručni kadar, dogovorilo saradnju sa Mladenom Klikovcem, koji važi za jednog od najboljih kondicionih trenera.

Klikovac je, nakon odlaska iz Primorca, karijeru izgradio u Italiji, a posljednjih godina je zajedno sa Petrom Porobićem i Zoranom Maslovarom radio u Rusiji. Za vrijeme Porobićevog selektorskog mandata aktivno je učestvovao u radu reprezentativnih selekcija. 


 

Hercegnovski Jadran u novu sezonu ulazi bez osam igrača, a posljednji je klub napustio i golman Miloš Šćepanović. “Nemamo osnova da zadržimo starije igrače. Došli smo do zaključka da je bolje da ih "pustimo" nego da im stalno dugujemo. Pokušaćemo da stabilizujemo klub i da djeca koju smo "gurnuli" prošle godine dobiju veću minutažu i kada se stvore uslovi i da ih adekvatno finansijski stimulišemo da ostanu i da ponovo napravimo klub sastavljen od Novljana" izjavio je za radio Jadran trener hercegnovskog kluba i bivši iskusni reprezentativac Vladimir Gojković, mada ne isključuje dovođenje jednog do dvojice iskusnijih igrača.

 

Šampionat Jadranske lige počinje 28 septembra i sva tri kluba su na gostovanjima. Primorac gostuje riječkom Primorju, Jadran istoimenom klubu iz Splita, gdje igra i Budva na gostovanju OVK POŠK.

Cijeli raspored takmičenja možete pogledati na sajtu lige ovdje.

 

A za kraj vam ponavljamo harlem shake vaterpolista Budve snimljeno od strane Milana Tičića.

PODIJELI

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti