Činjenice o seksu, penisima i vaginama koje će vas šokirati

Tokom svakoga dana odvije se najmanje 100 miliona polnih odnosa. Drugim riječima, oko 65 hiljada parova u ovome trenutku seksa se širom svijeta, prenosi Huffington Post iz knjige 'Sex: 369 Facts To Blow You Away', autorke Sadie Cayman.

Jedna kašičica sperme sadrži sedam kalorija.


Naučnici sa Univerziteta u Kaliforniji otkrili su kako se muškarci koji pomažu u kućnim poslovima seksaju čak 50 posto više nego muškarci koji ništa ne rade po kući.

Agalmatofilija je seksualna privlačnost prema kipovima, statuama i lutkama.

Istraživanja pokazuju kako najveći broj dosegnutih ženskih orgazama unutar sat vremena iznosi 134, a najveći je broj muških orgazama šesnaest.

couple-love-ocean-sex-water-Favim.com-326541_large.jpg

Potpuna seksualna aktivnost može dovesti do smanjenja penisa.

Ruskinja Tatjana Koževnikova vlasnica je svjetskog rekorda dizanja tega vaginom, i to punih 14 kilograma.

Proteini u spermi imaju učinak sprečavanja nastajanja bora te smanjenja njihove vidljivosti.


Od svih naroda, prema istraživanjima, Grci se najviše seksaju. Naime, čak 87 posto tvrdi da se seksaju jednom nedeljno.

Otprilike jedna od 50 žena ima treću bradavicu.

Stavljanje dva kondoma na penis ne osigurava dodatnu zaštitu od curenja sperme, zapravo čak povećava šansu od puknuća uzrokovanog trenjem.

Prostitucija je legalna u mnogim zemljama, uključujući i Iran, gdje su dopuštene 'privremene žene' na nekoliko sati, no istovremeno zločin je zagovarati, podsticati ili nagovarati žene na prostituciju te voditi bordel.

Jedan testis uvijek visi malo niže od drugoga tako da se ne sudaraju dok muškarac hoda. 

Prema istraživanju iz 2012., čak 60 posto Britanaca preferira seks u zatamnjenim prostorijama bez svjetla.

Čovjek koji je izumio popularne kukuruzne pahuljice Kellogg’s bio je gorljivi borac protiv masturbacije, a smatrao je kako se zdravom prehranom mogu obuzdati seksualne misli.

Svjetskim istraživanjem internetske stranice OnePoll.com zaključeno je kako žene smatraju da su najbolji ljubavnici Španci, Brazilci i Italijani, a Englezi su opisani kao 'lijeni ljubavnici'.

U antičkoj Kini smatralo se kako pijenje žive nakon seksa može spriječiti trudnoću, no to je, nažalost, često rezultiralo sterilnošću ili čak smrću.

Na biološkom nivou muškarci su usresređeni na karakteristike na ženama koje otkrivaju plodnost. Tako velike grudi, uzak struk i puni bokovi čine mladu, plodnu i zdravu ženu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti