Danac postao novi rekorder u ronjenju na dah

Danac Stig Severinson postavio je novi svjetski rekord u ronjenju na dah. Severinson je preuzeo titulu za muškarca koji u otvorenoj vodi može najduže ronitii s jednim dahom. Četrdesetsedmogodišnjak je preplivao 202 metra ispod površine vode uz korištenje peraja.

Pored ovog rekorda, Severinson drži rekord za najveću preplivanu distancu ispod leda uz korištenje ronilačkog odijela i peraja. Taj rekord iznosi 152,4 metra. Također, vlasnik je rekorda postavljenog bez
peraja i odijela, koji iznosi 76,2 metra. Oba je postavio 2013. godine.

Severinsen je osnivač platforme Bretheoogy u sklopu koje uči ljude boljim tehnikama disanja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti