Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama

Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, koji se obilježava 5.oktobra, JU Narodna biblioteka Budve se pridružuje akciji BIBLIOTEKE ZA STUDENTE na pozivCentralne univerzitetske biblioteke, te u petak, 04. oktobra od 08 do 20 časova organizuje besplatan upis u Biblioteku za svestudente.


Akcija pod nazivom BIBLIOTEKE ZA STUDENTE podrazumijeva besplatan upis u narodne biblioteke za svecrnogorske studente, bez obzira na to da li su studenti državnog iliprivatnih univerziteta. Ovom akcijom se na simboličan način dajedoprinos afirmaciji bibliotečke struke, ali i doprinosi visokomobrazovanju u Crnoj Gori.


Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama realizuje se u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkojmreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja.


Povodom Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama, Centralna univerzitetska biblioteka organizovaće prigodanprogram u prostorijama svoje čitaonice u Podgorici. U okvirudodatnog programa održaće se predavanje „Savremeni tokovi u bibliotekarstvu - INELI Balkans i IFLA WLIC 2019“ na Pomorskom Fakultetu u Кotoru i akcija „BIBLIOTEКE ZA STUDENTE“, u kojoj učestvuju biblioteke širom Crne Gore.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti