Memorijalni boćarski turnir u Budvi 7. i 8. maja

Boćarski klub „Maini“, kao nosilac boćarskog sporta u Budvi, ali i u Crnoj Gori, organizuje prvi međunarodni Memorijalni boćarski turnir, koji će se održati u Budvi (Slovenska obala) 7. i 8. maja.

Memorijalni turnir se organizuje u čast Budvana, boćara – Blaža Lazovića, Aca Parezanovića, Mira Boškovića i Maja Lalevića, koji su obilježili prve godine boćarskog sporta u Budvi, očuvali i na svoje sugrađane prenijeli ljubav prema ovom sportu, a nastradali 24. aprila 1989. godine vraćajući se sa boćarske utakmice, i Đura Markovića, koji je jedan od najzaslužnijih za današnji razvoj ovog sporta u Budvi i postignute rezultate.


Takmičenje u dvije discipline ekipa iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske počeće u subotu, 7. maja, u 09.00h na boćarskim terenima na Slovenskoj obali u Budvi, dok će zvanično otvaranje turnira biti u 14.00h, kada će uprava kluba „Maini“ uručiti plakete porodicama nastradalih boćara.

Već ove godine, turnir u Budvi okuplja neke od najboljih svjetskih igrača i osvajača evropskih i svjetskih medalja u boćanju – Marina Milićevića, Petra Ćubelu, Marina Ćubelu, Bruna Kljajića, Dodiga Markicu, Miloša Milakovića, Srđana Butorca, mladog Graciju Stjepčevića, Miroslava Petkovića, Tomislava Rankovića, Alija Recepa, Frana Petkovića i mnoge druge.

Nastavak turnira predviđen je za nedjelju, 8. maja, takođe od 09.00h.

Memorijalni boćarski turnir se organizuje uz podršku Opštine Budva, Turističke organizacije opštine Budva, Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i HG „Budvanska rivijera“, sa ciljem da preraste u tradicionalni događaj koji će svake godine okupljati najbolje evropske i svjetske igrače, prijatelje turnira, biti medijski ispraćen i obogatiti turističku i sportsku ponudu Budve.
 
 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti