Otvorene ponude za Mamulu

Na sjednici Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta, koja je održana danas, 31. januara 2014. godine otvorene su pristigle ponude na međunarodni Javni poziv za davanje u dugoročni zakup lokaliteta ostrva Lastavica sa tvrđavom „Mamula’’ površine 31.848 m2. 

Na sjednici je konstatovano da su pristigle ponude dva investitora – Orascom Development Holding AG iz Švajcarske i Vos Investment Group iz Holandije. Tenderska komisija je konstatovala da su ponude dostavljene blagovremeno, u skladu sa rokovima naznačenim u Tenderskoj dokumentaciji. 

U prvootvorenoj ponudi investitora Vos Investment Group iz Holandije ponuđeno je: period zakupa od 60 godina, investicija u visini od 25 do 30 miliona €, godišnja zakupnina u visini od 32.500€ i 10.000 € za zakup morske obale. Podnosliac ponude je u pismu u kojem je definisao ponudu obavijestio Tendersku komisiju da nije bio u mogućnosti da kompletira ponudu. 

Drugootvorena ponuda kompanije Orascom Development Holding AG ponuđen je period zakupa od 49 godina, 1,5€ po m2 za zakup zemljišta, i 0,9 € za zakup akvatorijuma, što je 50% više od minimalno traženog iznosa. Investicioni projekat je vrijedna 15 miliona €, kojim se otvara do 200 radnih mjesta, a data je i projekcija za ostvarivanje ukupnih direktnih prihoda za prvih 10 godina u visini od 7.5 miliona €. 

Takođe, na sjednici je imenovan Radni tim sa zadatkom da ispita formalnu ispravnost Ponuda, nakon čega će Tenderska komisija utvrditi Rang listu i izabrati najboljeg Ponuđača, u skladu sa pravilima datim u Instrukcijama za ponuđače. 

Da podsjetimo, Tender za dugoročni zakup ovog lokaliteta raspisan je 6. Decembra 2013. godine, U cilju valorizacije ovog lokaliteta u ekskluzivni turistički kompleks otvorenog tipa, nivoa standarda 4+ ili 5 zvjezdica, sa pratećim sadržajima za rekreacione aktivnosti i odmor, dobro uklopljenim u ambijent, koji ne ugrožavaju kulturno-istorijski karakter i prirodno okruženje lokacije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti