Roman trgovao jahtu za pola milijarde eura

Vlasnik Čelzija, ruski milijarder Roman Abramovič, kupio je novu jahtu.

Abramovič je nedavno u svoj tim iz Intera doveo belgijskog napadača Romelua Lukakua za gotovo 100 miliona funti, a nedavno je izdvojio i 430 miliona funti za novu superjahtu, što je nešto više od 504 miliona eura.

Pedesetčeverogodišnji tajkun posjeduje vlastitu flotu jahti, a fotografije i snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju najnoviji dodatak kolekciji.

Radi se o superjahti Solaris s dva napredna električna motora, a vjeruje se da se radi o najsnažnijoj jahti na svijetu.

Smještaj je također vrrhunski, jahta je duga 140 metara te posjeduje 48 kabina, bazen, jacuzzi, spa i još mnogo toga. Gostima je na raspolaganju osam paluba uključujući onu koja sadrži i heliodrom.

Iako je impresivna, ovo nije najskuplja i najveća Abramovičeva jahta. Ta titula pripada jahti Eclipse dugoj 160 metara, koju je kupio 2010. godine za milijardu funti.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti