Testirani odbojkaši Budvanske Rivijere - aktuelni šampioni Crne Gore

Nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore sproveli su u Mediteranskom Sportskom Centru u Budvi antropometrijsko mjerenje odbojkaša Budvanske Rivijere.

Stručni štab na čelu sa Vladimirom Vasovićem i pomoćnim trenerom Milošem Markovićem izrazio je zadovljostvo što je, na ovaj način, u prilici da analizira trenutno antropološko stanje odbojkaša i u odnosu na analizu planira trenažne procese u toku daljeg dijela takmičarske sezone.

U okviru mjerenja, dobijeni su i predstavljeni podaci o visini tijela, masi tijela, procentualnom sadržaju masti u strukturi tijela odbojkaša, procentualne vrijednosti mišićne mase, koštane mase i parametri metabolizma. Na pojedinim segmentima tijela izmjereni su i kožni nabori.

Zahvalnost što su imali priliku da sarađuju sa klubom kao što je Budvanska Rivijera, koji je ove sezone igrao kvalifikacije za Ligu šampiona, izrazili su doc. dr Danilo Bojanić i doc. dr Milovan Ljubojević, koji su i sproveli ovo mjerenje.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti