Trikovi koji 'ubijaju' glavobolju u samo jednoj minuti

Glavobolja je najčešća neugodna pojava koja nas vrlo brzo može izbaciti iz takta. Uzroci glavobolje kao i intenzitet boli su vrlo različiti, a prije nego posegnete za tabletom isprobajte ova tri uspješna trika za koja vam treba svega jedan minut.

 


Olovka


Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvjesno stiskamo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje čeljust i sljepoočnicu što rezultuje glavoboljom.

Da biste to spriječili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića čeljusti i opustiti ih te tako spriječiti bolove.

 

Menta


Imate li problema s upalama sinusa i alergijama napravite masažu čela uz pomoć eteričnog ulja metvice. U dlan stavite malo bebi ili maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja mente.

Prstom ih izmiješajte te nanesite na čelo i područje sinusa pored nosa i na području sljepoočnice laganim, kružnim pokretima masirajte lice oko minutu, a po želji možete i duže.

 

Akupresura


Akupresura je drevna tehnika koja uz pomoć određenih tačaka na tijelu može ublažiti ili pak riješiti brojne tegobe. Pronađite mjesto na gornjem djelu šake gdje se sastaje kost kažiprsta i palca. Pritisnite mjesto palcem i kažiprstom i vrlo sporim pokretima (tri do četiri kruga u minuti) masirajte mjesto u trajanju od minute ili duže.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti