U susret Igrama malih zemalja Evrope – trening mečom tenisera crnogorske reprezentacije otvoreni adaptirani teniski tereni u sklopu TN “Slovenska plaža”

Turističko naselje “Slovenska plaža”, od 25. maja do 2. juna biće domaćin najveće sportske manifestacije koja je do sada organizovana u Crnoj Gori – riječ je o Igrama malih zemalja Evrope čiji će učesnici biti smješteni u Slovenskoj plaži, koja će u tom periodu biti pretvorena u Olimpijsko selo.

U susret ovom velikom sportskom događaju, Hotelska grupa “Budvanska rivijera” je zajedno sa Crnogorskim olimpijskim komitetom uložila značajna sredstva za adaptaciju teniskih terena koji se nalaze u sklopu TN “Slovenska plaža”. Od ove godine, kompanija će ponovo upravljati kompletnim teniskim kompleksom u okviru kojeg se nalazi 11 terena. Time će i zvanično obogatiti turističko sportsku ponudu grada Budve kao i “Slovenske plaže” jer će teniski tereni i prateće usluge biti na raspolaganju kako gostima hotela tako i gradjanima.

Revijalnim trening mečom teniskih reprezentativaca Crne Gore, Maria Aleksića i Rrezarta Cungua, koji će se takmičiti na predstojećim Igrama malih zemalja Evrope, teniski tereni “Slovenske plaže” su i zvanično stavljeni u funkciju. Vjerujemo da će upravo ovi tereni biti izuzetno pogodni za ostvarivanje odličnih rezultata naših talentovanih tenisera, kao i da će u narednom periodu ugostiti brojna poznata teniska imena, ali i iznjedriti neka nova.

Igre malih zemalja održavaju se pod sloganom “How big we are” kojim se namjerava pokazati da i teritorijalno male zemlje mogu biti velike u svojim vještinama, dostignućima, snazi, ljepoti i prirodi. Stoga i ne čudi da je baš Turističko naselje “Slovenska plaža” idealan partner u organizaciji i realizaciji ovog prestižnog sportskog događaja.

Podsjećamo da je, zbog veličine kapaciteta, geografske pozicije, zelenih površina i dodatnih sadržaja (sportski tereni, otvoreni bazeni), “Slovenska plaza” već dugi niz godina prepoznata kao pravo mjesto za prijem sportskih ekipa uz svu neophodnu logistiku i organizaciju kada su u pitanju ovakve vrste događaja. Igre malih zemalja su, do sada, najmasovnija sportska manifestacija koja će, u Olimpijskom selu – “Slovenskoj plaži”, okupiti oko 2 000 sportista, trenera, službenih lica, predstavnika nacionalnih olimpijskih komiteta, novinara, volontera.


Igre malih zemalja u Crnoj Gori biće značajne i po tome što se organizovati uz poštovanje najviših ekoloških standarda. S obzirom da je TN “Slovenska plaza” nosilac medjunarodnih “zelenih” oznaka Eco Label i Travelife, kao i da funkcioniše po principu integrisanog sistema menadžmenta, sasvim je jasno da je će i u kontekstu održivog razvoja i zaštite životne sredine, biti na nivou zadatka i u potpunosti ispuniti očekivanja organizatora i učesnika.

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti