Začinima protiv gojaznosti

Biber, cimet, đumbir, vanila: Najbolji zimski saveznici protiv viška kilograma

Ovi čudesni začini pomažu u borbi protiv viška kilograma, bolova u stomaku, a oporavljaju i mišiće nakon velikih napora.

Crni biber        

Jedan od začina koji se nalazi u svakoj kuhinji može da bude i saveznik protiv viška kilograma tokom zimskih dana. Crni biber sadrži piperin, koji pomaže u spriječavanju nastanka novih masnih ćelija, otkrilo je nedavno istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Agricultural and Food Chemistry."

Đumbir

Ne samo da će đumbir da vam pomogne kod bolova u stomaku, nego ćete se osjećati sitije i istopiti više kalorija. Jedno istraživanje je pokazalo da gojazni muškarci koji su uz doručak pili čaj od đumbira, jeli su manje tokom dana od ispitanika koji nisu pili čaj od đumbira.

Cimet         

Cimet, s druge strane, pomaže da se mišići oporave nakon velikih napora. Žene koje su konzumirale kašičicu i po cimeta svaki dan tokom šest nedelja uspjele su da smanje bol u mišićima nakon vježbi, pokazalo je istraživanje objavljeno u "Journal of Preventive Medicine."

Vanila      

I sam miris vanile može da vam pomogne da kontrolišete želju za slatkim. Gojazni pacijenti koji su imali flaster s mirisom vanile na zglobu mjesec dana, smanjili su unos slatkiša za 50 odsto, dok oni koji su imali flaster s mirisom limuna ili su bili bez flastera, nisu pokazali nikakve promjene u ishrani.

Isprobajte i ovaj trik - da ne biste pretjerali sa slatkišima tokom zime, upalite svijeće sa mirisom vanile ili nosite parfem sa ovom mirisnom notom.

izvor : magazin.hr

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti