Crna Gora može biti interesantna za turiste i privrednike iz Šri Lanke Featured

Crna Gora može biti veoma interesantna destinacija za turiste iz Šri Lanke, ne samo tokom ljeta već i u zimskim mjesecima, s obzirom na velike potencijale razvoja ovog vida turizma.


Ovo je ocijenjeno tokom sastanka vršiteljke dužnosti predsjednice Privredne komore Crne Gore dr Nine Drakić sa ambasadorkom Demokratske Socijalističke Republike Šri Lanke Manori Unambuwe.
- Naši građani vole da dožive Evropu i Crna Gora može da bude novo iskustvo za turiste iz Šri Lanke. Crna Gora ima mnogo toga da ponudi, s obzirom na malu udaljenost planinskih centara od mora. Treba povezati turoperatore naše dvije zemlje kako bi uspostavili konkretnu saradnju – kazala je Unambuwe.
Ona je dodala da, s obzirom na važnost turizma u obje države, postoji i mogućnost razmjene know how između privrednika u ovoj oblasti.
Sagovornice su se saglasile da prostora za uspostavljanje saradnje ima i između ICT kompanija.
- Crna Gora sada ulazi u proces digitalne transformacije i mislim da je pravi trenutak za saradnju i povezivanje našeg ICT sektora sa drugim državama – ocijenila je Drakić.‚
Ambasadorka je istakla značaj tekstilne industrije u Šri Lanki kao i proizvodnje proizvoda od kokosa, dodajući da su zastupljeni na nekim od najvažnijih high end tržišta.
- Naši proizvođači tekstila često žele da približe svoje pogone ciljnim tržištima, pa to može biti prilika za Crnu Goru da privuče kompanije koje izvoze u EU – smatra ona, dodajući da značajnu prednost za to predstavlja povezanost preko Luke Bar.
U radu sastanka je učestovao i Nenad Rakočević, počasni konzul Šri Lanke u Crnoj Gori. On potencijal za privrednu saradnju dvije zemlje vidi u organskoj poljoprivrednoj proizvodnji potencirajući da je Šri Lanka proizvođač organskih đubriva koja ovdje nijesu zastupljena.

PODIJELI

K2_AUTHOR

primorskenovine
Login to post comments

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti