Kažnjeno 47 dilera soba

Dileri dolijali

Inspektori Štaba za praćenje turističke sezone tokom avgusta i jula uspjeli su da na licu mjesta identifikuju, a potom i izreknu kaznene mjere protiv 47 osoba, koje su se bavile nelegalnim posredovanjem u izdavanju smještaja, takozvanim "dilerima soba".

"Kontrola tzv. ”dilera soba” rađena je sa kolegama iz Uprave policije svakodnevno tokom jula i avgusta mjeseca. Prošle sezone smo evidentirali 84 lica koja se nelegalno bave ovom djelatnošću, a ove godine do 20. avgusta 47 lica i to: u Baru-12; Budvi-15; Ulcinju-10 i Herceg Novom-10. U Budvi nam pomažu kolege iz Lokalne inspekcije, tako da je u ovoj opštini prisustvo “dilera soba” manje nego u drugim opštinama. Ovom problemu se mora prići na drugačiji način. Ne mogu inspektori sami riješiti ovaj problem i ukloniti dilere sa ulica i ispred kuća stanodavaca. Očigledno je da ovo nije pravi put ka rješenju ovog problema. Moramo iznaći način da vlasnici smještajnih jedinica čekaju svoje goste, a da “dileri soba” nemaju protora za djelovanje. Takođe, moramo omogućiti gostu da bude informisan gdje ima slobodnih kapaciteta i gdje može boraviti" naveli su iz Štaba, čije je sjedište u Budvi.

 

dileri_avgust1.jpg

 

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti