Vodeni grad u trci za nagradu

Vodeni grad u trci za nagradu

Institut za Mediteran iz Barselone i međunarodna fondacija „Ana Lind” objavili su rezultate VI literarnog konkursa „A Sea of Words 2013”, za najbolju kratku priču mladih pisaca iz zemalja članica Unije za Mediteran.

Prema odluci međunarodnog žirija, od 241 prijavljene priče iz 43 zemlje Evrope i Mediterana selektovano je 15 najboljih, među kojima i priča „Vodeni grad” crnogorske književnice Dragane Tripković.

Iz Crne Gore su, pored Dragane Tripković, kandidati bili i Aleksandra Damjanović sa pričom „Pupak“ i Ilija Đurović sa pričom „Kradljivac tijela“.

Selektovanih 15 priča će biti objavljene u knjizi „A Sea of Words 2013” na engleskom i maternjem jeziku autora.

capa.jpg

Odabranih 15 autora su u finalnoj konkurenciji za ovogodišnju nagradu „A Sea of Words“. Institut za Mediteran za odabrane pisce u Barseloni organizuje seminar i ceremoniju dodjele nagrada, od 16. do 19. septembra, kada će biti saopštena odluka stručnog žirija o proglašenju tri najbolje priče i dodijeljena nagrada „A Sea of Words“.

Ministarstvo kulture, saradnjom sa Institutom za Mediteran i Fondacijom „Ana Lind” omogućilo je učešće mladih autora iz Crne Gore na ovom internacionalnom konkursu.

dragana-tripkovic-kandidat-nagradu-a-sea-of-words-slika-178475.jpg

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti