Umjetnički program Centra za očuvanje i razvoj kulture manjinskih naroda Crne Gore

Sekretarijat za društvene djelatnosti Vas poziva da u ponedeljak 20. maja u 19h na Trgu pjesnika prisustvujete i uživate u umjetničkom programu Centra za očuvanje kulture manjinskih naroda Crne Gore, u cilju promocije i afirmacije multikulturizma modernog crnogorskog društva.

Art Mix Montenegro je program serije koncerata, sačinjenih iz više cjelina: višeglasno a cappella izvođenje, recital i narodna muzika koje izvode naši najeminentniji umjetnici:

- Duo Classico;
- Slobodan Marunović u izvođenju stihova crnogorskog pjesništva;
- Šukrija Žuti Serhatlić u izvođenju crnogorske narodne muzike;
- Ženska klapa veselice.

Ovo veče pored izvođenja odabranih numera CEKUM-a CG nastupiće i Kulturni centar “Stara Budva” sa spletom crnogorskih igara.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti