Anđela najbolji paštrovski student

Nagradu “Drobni pijesak“ za najboljeg paštrovskog studenta u 2019. godini osvojila Anđela Radović iz Reževića. To je saopšteno iz Udruženja Paštrovića i prijatelja Paštrovića u Beogradu “Drobni pijesak”

Anđela je student treće godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na studijskom programu za psihologiju. Nagrada će biti uručena na Paštrovskoj večeri.
Konkurs je bio otvoren od 20. oktobra do 30. novembra i na adresu Udruženja su stigle 4 prijave.


“Pobjednici ovim putem i javno čestitamo, a ostale kandidate molimo da održavaju visoki prosjek koji su postigli u dosadašnjem toku studija i da se ponovo prijave sledeće godine.
Koristimo ovu priliku da još jednom podsjetimo da se Paštrovsko veče u Beogradu ove godine održava 14. decembra u hotelu Mažestik na Obilićevom vencu, br. 28.


Program ovogodišnje Paštrovske večeri biće posvećen paštrovskim crkvama i manastirima i počeće promocijom knjiga od 18 časova, kada će biti predstavljena monografija o manastiru Gradište i „Žitije Svetog i pravednog kneza Stefana Štiljanovića, despota srpskog“. Od 19 časova će uslijediti koktel dobrodošlice na kom će biti najavljena izložba ikona iz Paštrovića, koja će se održati u Beogradu tokom januara 2020. godine. Tradicionalna paštrovska večera sa posnim specijalitetima našeg kraja i bogatim kulturno-muzičkim programom će početi u 20 časova u svečanoj sali restorana hotela Mažestik.

Na meniju će se, između ostalog, naći i bakalaj, rižoto sa morskim plodovima i štrudel od jabuka. Pozivamo Vas da budete naši dragi gosti i uveličate ovo naše tradicionalno okupljanje”, saopšteno je iz Udruženja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti