Prvomajski praznici u duhu karnevala 


Karnevalska groznica polako se osjeća u gradu, a Budva će, ove godine, po svoj prilici, imajući u vidu najavljen broj učesnika, čak 1500, biti epicentar karnevalskih dešavanja na Jadranu.

XIII Međunarodni turistički budvanski Karneval koji se pod nazivom "Da nije ljubavi, ne bi svijeta bilo" održava od 1. do 3. maja.

 

„Turistička organizacija opštine Budva se potrudila da pravim programom obezbijedi zainteresovanost građana Crne Gore i cijelog regiona za dešavanja u Budvi, pa će između ostalih, u vrijeme Karnevala sve prisutne zabavljati Stereo Ambasada, Who see i grupa Colonia“, navela je direktorka TO Budve Jelena Rađenović.

 

Prema njenim riječima velika karnevalska povorka, koja će se održati u subotu 2. maja sa početkom u 19.30 časova, predvođena Kapom od Karnevala, Gradskom muzikom Budve i mažoretkama.

 

„Nastupiće oko 40 karnevalskih maski koje nam stižu iz cijelog svijeta. U povorci će biti 25 inostranih karnevalskih maski koje dolaze iz Italije, Slovenije, Makedonije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije itd., a iz Crne Gore njih 15“, najavila je Rađenović.

 

Ona je dodala da značajan doprinos programu Karnevala daju i istaknute crnogorske umjetnice, Jelena Ćelić i Marica Kuznjecov, koje će svojim umjetničkim instalacijama uljepšati Trg palmi i Trg ispred Citadele.

 

„Instalacije će se postavljati od srijede 29. aprila i biti na raspolaganju za razgledanje posjetiocima sve do završetka karnevalske fešte. Studentkinje Fakulteta likovnih umjetnosti sa Cetinja, Jelena Đurašković, Milica Mijajlović i Aleksandra Ivanović, značajno će uljepšati nedjelju 3. maj svim mališanima, oslikavajući im lica.

 

Karneval u Budvi predstavlja veoma važan motiv za dolazak turista u Budvu u vrijeme prvomajskih praznika, a dodatna važnost održavanja ove manifestacije za Budvu je i činjenica da se ovom feštom obilježava neformalni početak ljetnje turističke sezone.

 

Ovako značajan događaj u kalendaru naših manifestacija, zahtijevao je i intenzivnu promotivnu kampanju koju smo sproveli u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Pored kampanje u elektronskim i štampanim medijima, outdoor kampanje, posebnu pažnju posvetili smo online kampanji koja je obuhvatala kompletan region, imajući u vidu značaj promocije na društvenim mrežama i internet portalima“, zaključila je Rađenović.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti