Budvi napokon vraćeno da izdaje UT uslove

Budvanski Sekretarijat za urbanizam napokon će, poslije punih pet mjeseci, moći ponovo da izdaje urbanističko tehničke uslove. Administracija Marka Bata Carevića uputila je dopis resornom ministarstvu da joj dozvoli izdavanje UT uslova, nakon što pretohoda upšrava na čelu sa Draganom Krapovićem, , pozivajući se na nova zakonska rješenja saopštila da to više neće ćiniti.

Punih pet mjeseci građani su morali da zahtjeve za ovaj ključni dookument u proceduri dobijanja zeenog svjetla za gradnju, predaju u Podgorici u resoru Ministarstva održivog razvoja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti