Međunarodni internacionalni folklorni festival - „Festivalski dani u Petrovcu“

Međunarodni internacionalni folklorni festival ,,Festivalski dani u Petrovcu” biće održan po peti put u organizaciji Multikulturalne internacionalne organizacije folklornih festivala (MIOF), sa sjedištem u Ohridu, uz podršku i saradnju sa JU Muzeji i galerije Budve i Spomen domom ,,Crvena komuna'' koja posluje u sastavu ove Ustanove, a domaćin je ovog tradicionalnog folklornog festivala.

Koncert je zakazan za petak, 28. juna na platou ispred Spomen doma ,,Crvena komuna” u Petrovcu, s početkom u 20 časova. KC ,,Stara Budva’’ iz Budve će svojim nastupom zvanično otvoriti festival. Na festivalu će učestvovati 7 grupa iz 3 zemlje: pet iz Rumunije, jedna iz Litvanije i jedna iz Crne Gore a ukupno će nastupiti oko 200 učesnika.


Ovaj festival će obogatiti kulturnu i turističku ponudu Petrovca, dok će turisti imati priliku da uživaju u folklornoj i kulturnoj tradiciji različitih zemalja.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti