Veliko interesovanje za regatu za regatu Arsenal kup

Osmo izdanje veoma popularne regate Arsenal Kup u organizaciji Jahting kluba Porto Montenegro održana je 13. jula i okupila je 22 jedrilice koje su jedrile akvatorijomom tivatskog zalica sve do ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, koji su uključeni u regatno polje.

Sveukupni pobjednik regate je jedrilica Sinji Galeb iz kluba JK Delfin, i skiperom Franom Tripovićem, drugo mjesto je osvojila jedrilica Selena kluba PMYC pod vođstvom Tony Browne-a, a treće mjesto Semga sa skiperom Vadim Volotskoy-im.

U klasi j70, svih osam jedrilica PMYC flote su učestvovale – Ilija Markovic iz JK Delfin je pokazao sjajne performanse – radujemo se da sto češće njego tim učestvuje u ovoj klasi, istakla je menadžerka Jahting kluba Porto Montenegra Jenny Putock. Za njim je u ovoj klasi stigao drugi iskusni Aleksii Samoilov iz Ukrajine, vrlo iskusan skiper i instruktor. Još jedan jedriličar iz PMYC-A Luka Radonić bio je treći.

U klasi ojedrena barka, bilo je zadovoljstvo vidjeti naše redovne učesnike Miroslava Orlova i njegovu porodicu koji su osvojili prvo mjesto u ovoj klasi, i Branku Krstović koja je osvojila drugo mjesto, ističe Puttock.

U klasi 4 predvodio je Nikola Zečević s jedrilicom Rigina 2, a za njim stigao je Matija Rašović iz JK Jugole Grakalić, a treći je bio Niko Vuksanović. U klasi 5 jedrile su dvije jedrilice – prvo mjesto osvojio je prdsjednik JK Delfin Frano Tripović u jedrilici Sinji galeb – on je bio najbrši u cjelokupnoj regati. Drugo mjesto osvojio je Dejan Golub, iz JK Lahor, u jedrilici Amaya.
U klasi 8, takođe dvije jedrilice – prvo mjesto pripalo je Denisu Aksenovu u jedrilici Ferdinand, Ivan Shabalitov u Sambi bio je drugi. U klasi 8 pobjedio je, i direktor marine Porto Montenegro Tony Browne, koji je u cjelokupnoj regati osvojio drugo mjesto. Za njim je u klasi 8 bila Hanse jedrilica sa skiperom Vadim Volotskoy-om, koji je u sveukupnoj regati bio treći. Treće mjesto u ovoj klasi pripalo je Modus Vivendi, iz JK Latinsko jedro iz Bara sa skiperom Draganom Lekićem.

Porto Montenegro jahting klub zahvaljuje se svim učesnicima, domaćim i gostima, na sjajnoj regati, i interesovanju za ovu lokalnu festu, kao i sudijama regate Filipu Petričeviću i Radivoju Popoviću.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti